Bathroom Renovation, Toronto.

bathroom renovation Toronto

The bathroom was originally two small spaces with a step up between them. The toilet was squeezed between a wall and a small shower that was blocking part of the window. A bathroom renovation was necessary to create comfort and to bring the space up to code. More storage and counter space were priorities to create along with solving the flow of the areas.

The renovation completely transformed the spaces from two cramped, dark rooms into one bright, light and airy pampering space.

A carefully contoured, custom designed,  9’-0” vanity has storage above it. This takes care of all of the storage needs for toiletries, grooming and cleaning products and linen with room to spare.

Chasteen bath 2015 (2)
Bathroom Remodel ,Toronto.

The lovely oval, free-standing tub and a generous shower for two look after bathing needs. The glass walls of the shower and the mirrored wall and cabinet doors create a spacious feeling.

We chose fresh crisp, white for the bath and cabinetry and contrasted this with gorgeous blue, green and aqua glass tiles in the shower that feel like water.The walls are a soft blue to encourage relaxation.

This decor and re-planed space is luxurious, has lots of storage, and creates an at home spa retreat for the homeowners.

An inspiring makeover that gives the people who live in it A Home To Love .

 

Kitchen Renovation In A Charming Older Home

kitchen renovation image
Our client needed a new kitchen in a charming older home with a blend of antique furnishings and modern comforts. The space had previously been opened up to the dining room and a cozy sitting area with a fireplace. A custom solution was needed to maintain the warm, inviting feeling, to update the kitchen, and add much more storage.

Large windows gave the space great natural light but gave us a big challenge with a lack of wall space to use for needed storage. The fridge and range covered most of it and only a hard to reach corner was left.

I put the new fridge in an unconventional spot on an angle across the corner, to put the largest appliance in a dead space, and to increase the flow in the work area, also creating an open feeling at the entry. This allowed us to lengthen an existing island and to design really useable storage, full height on the small wall left.

Under the large window we built in low pantry pull out units to make the most of the space in the depth of the cabinets. A shallow open upper cabinet makes the most of the narrow space beside the window holding cookbooks, and displaying china.

A warm gray colour was chosen for the wood cabinets to compliment the mahogany floor and a beautiful swirled quartz in gray, black, and white covers the countertop areas.

The new design is warm and welcoming. There is more counter surface (for two)to work on, and more storage while an open feeling to the living areas is maintained.